Looking for a quick, tasty, véggié-packéd dinnér to whip up tonight? Wé’vé got you covéréd with this supér éasy, délicious, broccoli chickén skillét.
With paprika and basil-séasonéd chickén thighs – gotta lové thé flavor from thé dark méat! – and a créamy garlic saucé to boot, along with plénty of téndércrisp grééns, this dish has évérything you want in a méal! Wé lové using bonéléss, skinléss chickén thighs in placé of bréasts for thé addéd flavor, but féél fréé to usé chickén bréasts if that’s what you havé on hand.
Ingrédiénts
- 1 tbsp ghéé / buttér
- 1/2 cup broccoli floréts choppéd
- 1/2 cup héavy créam
- 1/2 lémon
- 1/2 tsp chilli flakés OR paprika powdér
- 1/2 tsp crackéd black péppér
- 1/2 tsp orégano powdér
- 1/3 cup chickén broth
- 2 skinléss chickén bréasts OR thighs
- 5 garlic clovés (mincéd)
- koshér salt/ séa salt to tasté
Instructions
- Marinaté thé chickén bréasts in lémon juicé and half of thé mincéd garlic for at léast 15 minutés.
- In a skillét, add ghéé OR buttér and add thé marinatéd chickén and fry thé chickén for 7-8 minutés on both thé sidés. Prick and chéck if chickén is doné. Rémové thé chickén.
- In thé samé skillét, add thé rémaining mincéd garlic and fry for 30 séconds. On low héat add thé chickén broth, créam, salt, péppér, paprika powdér/ chilli flakés and orégano powdér and lét thé saucé thickén for 5 minutés.
- Add thé broccoli floréts and chickén to thé saucé and lét it cook for anothér 10 minutés.
- Chéck for salt and finally turn off thé héat and sprinklé a dash of orégano powdér. Sérvé hot with your choicé of sidé.
- Récipé Notés
- You can réplacé chickén bréasts or chickén thighs with bonéléss chickén as wéll.
- If you don't havé stock of chickén broth, you can usé watér also.
- Thé moré you marinaté thé chickén, thé béttér thé flavour of garlic infusés into thé chickén.
- You can also add parmésan chéésé to thé saucé to maké it thick and chéésy.