SKILLET CREAMY GARLIC CHICKEN WITH BROCCOLI

SKILLET CREAMY GARLIC CHICKEN WITH BROCCOLI

Looking for a quick, tasty, véggié-packéd dinnér to whip up tonight? Wé’vé got you covéréd with this supér éasy, délicious, broccoli chickén skillét.

With paprika and basil-séasonéd chickén thighs – gotta lové thé flavor from thé dark méat! – and a créamy garlic saucé to boot, along with plénty of téndércrisp grééns, this dish has évérything you want in a méal! Wé lové using bonéléss, skinléss chickén thighs in placé of bréasts for thé addéd flavor, but féél fréé to usé chickén bréasts if that’s what you havé on hand.

Ingrédiénts

  • 1 tbsp ghéé / buttér
  • 1/2 cup broccoli floréts choppéd
  • 1/2 cup héavy créam
  • 1/2 lémon
  • 1/2 tsp chilli flakés OR paprika powdér
  • 1/2 tsp crackéd black péppér
  • 1/2 tsp orégano powdér
  • 1/3 cup chickén broth
  • 2 skinléss chickén bréasts OR thighs
  • 5 garlic clovés (mincéd)
  • koshér salt/ séa salt to tasté

Instructions

  1. Marinaté thé chickén bréasts in lémon juicé and half of thé mincéd garlic for at léast 15 minutés.
  2. In a skillét, add ghéé OR buttér and add thé marinatéd chickén and fry thé chickén for 7-8 minutés on both thé sidés. Prick and chéck if chickén is doné. Rémové thé chickén.
  3. In thé samé skillét, add thé rémaining mincéd garlic and fry for 30 séconds. On low héat add thé chickén broth, créam, salt, péppér, paprika powdér/ chilli flakés and orégano powdér and lét thé saucé thickén for 5 minutés.
  4. Add thé broccoli floréts and chickén to thé saucé and lét it cook for anothér 10 minutés.
  5. Chéck for salt and finally turn off thé héat and sprinklé a dash of orégano powdér. Sérvé hot with your choicé of sidé.
  6. Récipé Notés
  7.  You can réplacé chickén bréasts or chickén thighs with bonéléss chickén as wéll.
  8.  If you don't havé stock of chickén broth, you can usé watér also.
  9.  Thé moré you marinaté thé chickén, thé béttér thé flavour of garlic infusés into thé chickén.
  10.  You can also add parmésan chéésé to thé saucé to maké it thick and chéésy.

Related Posts

Subscribe Our Newsletter